Uitbater Johnny McFadden hing schrikdraad op aan zijn toog.
REUTERS Uitbater Johnny McFadden hing schrikdraad op aan zijn toog.

Britse pub houdt klanten weg van toog met schrikdraad: “Schapen blijven weg, mensen blijven weg”

De uitbater van de Star Inn, een pub in het dorpje St Just in het zuidwesten van Engeland, heeft verreikende maatregelen getroffen om social distancing af te dwingen bij de klanten: de man liet schrikdraad installeren rond de toog.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Als ik een beetje touw had opgehangen dan denk ik niet dat er zoveel aandacht voor zou zijn als voor een schrikdraad”, zegt uitbater Jonny McFadden.

In Engeland zijn pubs sinds 4 juli weer open, maar ze moeten zich aan de richtlijnen voor social distancing houden. Dat houdt onder andere in dat het contact met andere klanten tot het uiterste minimum dient beperkt te worden, en dat pubbezoekers zo weinig mogelijk tijd doorbrengen aan de bar.

De nieuwe regels laten zich voelen, zegt McFadden. “Ik run een erg kleine bar. Iedereen is het gewend om aan de bar te zitten, tegen de bar te leunen. Dat kunnen ze nu niet. De zaken zijn veranderd.”

Hoewel de schrikdraad niet echt onder stroom staat, mist hij zijn doel volgens de man niet. Wat werkt op de nabijgelegen boerderijen, werkt ook voor de stamgasten. “Zolang er een waarschuwingsbord op een elektrisch hek hangt en je bent ervoor gewaarschuwd, dan is het compleet legaal. En er is de schrikfactor: het werkt”, merkt McFadden op. “Mensen zijn zoals schapen. Schapen blijven weg, mensen blijven weg.”

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Freddy Dreesens

    Is het nu zo moeilijk om te begrijpen dat gezond verstand en alcohol niet samen gaan?

  • Wim Vanderheijden

    Akkoord Jan Vandenberghe, ik hou mijn hart vast - en wil COVID-19 echt niet aan den lijve ondervinden. We zijn niet zo bekend met burgerzin maar uit respect voor elkaars leven en families zou dat toch beter bovendrijven. De getuigenissen zijn meer dan schrijnend.

Lees meer