Madeleine McCann.
AP Madeleine McCann.

Britse speurders hebben acht verdachten op het oog in zaak Maddie

De Britse speurders die de mysterieuze verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann in de Portugese Algarve onderzoeken, hebben acht verdachten op het oog. Dat heeft de krant Daily Mirror vandaag bericht.

'Maddie' verdween op 3 mei 2007 net voor haar vierde verjaardag uit een appartement in de Ocean Club in Praia da Luz dat haar ouders hadden gehuurd, terwijl het ouderlijk paar wat verderop met vrienden dineerde.

Gisteren is een team van de Metropolitan Police naar Portugal gevlogen om daar Portugese collega's te ontmoeten en ook na groen licht van de Portugese autoriteiten om op tenminste drie plaatsen in Praia da Luz naar het lichaam van het meisje te zoeken. Volgens SkyNews denkt Scotland Yard dat die plaatsen in de tijd van de verdwijning onvoldoende zijn onderzocht.

Het gaat onder andere om een afvalstort waar getuigen een man hebben gezien die een kind droeg, aldus SkyNews.

Het team bestaat uit zes speurders van wie er twee forensische onderzoekers zijn, gespecialiseerd in het zoeken naar lijken, weet de Mirror.

Verdachten
De Britse politie heeft acht verdachten op het oog, onder wie drie mensen die werkten in de Ocean Club toen Madeleine McCann verdween. Maar de Portugese autoriteiten hebben geen toelating gegeven om het trio te verhoren of een huiszoeking bij hen te verrichten, zegt de Daily Mirror. Een vierde verdachte is een heroïneverslaafde die eveneens in de Ocean Club werkte maar die in 2008 bij een tractorongeluk is omgekomen.

Inmiddels zijn Gerry en Kate McCann, de ouders, niet te spreken over de media-aandacht rondom de laatste ontwikkelingen in het onderzoek. Het ITV News las op hun Find Madeleine website dat "interferentie van de media niet alleen het politiewerk bemoeilijkt. Het kan ook het hele onderzoek om zeep helpen en dus ook onze kansen om Madeleine te vinden".

Volgens ITV zouden er wrijvingen tussen de Portugese en Britse polititeams zijn ontstaan omtrent de verslaggeving door de media over de zaak.

Lees meer