In Leicester werd een nieuwe locatie ingericht voor het afnemen van coronatests.
Photo News In Leicester werd een nieuwe locatie ingericht voor het afnemen van coronatests.

Britse stad Leicester kondigt lokale lockdown af na piek in aantal besmettingen

Leicester kondigt als eerste Britse stad een lokale lockdown af. Vanaf morgen moeten alle niet-essentiële handelszaken weer de deuren sluiten. Scholen moeten vanaf donderdag dicht, twee weken voor de schoolvakantie van start gaat. Dat bevestigde de Britse minister van Gezondheid Matt Hancock vandaag in het Lagerhuis.

Inwoners van Leicester, een stad in het hart van het Verenigd Koninkrijk, worden aangemaand om “zoveel mogelijk thuis te blijven” en de versoepeling van de nationale lockdownmaatregelen die gepland is voor 4 juli geldt niet voor hen, aldus Hancock. De maatregelen zullen over twee weken herbekeken worden en blijven “niet langer aangehouden dan nodig”, klonk het nog. De maatregelen gelden voor de stad Leicester, maar ook voor de omliggende regio.

Er wordt een nieuw testcentrum ingericht in de stad en er gaan extra financiële middelen naar alle gemeenteraden in Leicestershire ter ondersteuning van bedrijven die te lijden hebben onder de crisis en van degenen die verplicht in zelf-isolatie moeten.

De stad telt momenteel tien procent van alle coronabesmettingen in het Verenigd Koninkrijk, met 135 gevallen per 100.000 inwoners.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer