Foto ter illustratie.
thinkstock Foto ter illustratie.

Britse toeristen zwaargewond na haaienaanval voor Australische kust

Voor de kust van Australië zijn twee Britse toeristen aangevallen door een haai. De twee mannen van in de dertig liepen ernstige verwondingen op aan hun voet en been. Dat melden Australische media.

De hulpdiensten werden dinsdagochtend lokale tijd gealarmeerd voor een noodsituatie in de haven van Airlie Beach in het noordoosten van Australië. Beide slachtoffers hebben "ernstig letsel aan de onderste ledematen opgelopen" en verkeren in een ernstige toestand, meldt een woordvoerster van de ambulancedienst. Ze zijn met een boot aan land gebracht, waarop ze naar het ziekenhuis zijn vervoerd.

Volgens Australische media zou de voet van één van de slachtoffers zijn geamputeerd. Over de toedracht van de aanval en of de slachtoffers aan het zwemmen of aan het duiken waren, is nog niks bekend. “Onze gedachten zijn op dit moment bij de slachtoffers, hun familieleden en de andere deelnemers aan de tour”, zo verklaarde reisorganisator ZigZag Whitsundays, die alle overige trips voor dinsdag heeft geannuleerd.

Airlie Beach is een populaire opstapplaats voor toeristen die een bezoek willen brengen aan de nabijgelegen Whitsundayeilanden of het Great Barrier Reef. Voor de kust van Australië worden vaker mensen door een haai gebeten. Dit jaar zijn zeker tien mensen in het land door een haai gewond geraakt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • WILLY ZACHEL

    Het is daar nu eenmaal de verblijfplaats van haaien en zwemmen moet je daar niet !

Lees meer