2
Shutterstock

Britten geven al paspoorten uit zonder ‘Europese Unie’ erop

Hoewel het nog volslagen onduidelijk is of, hoe en eventueel wanneer Groot-Brittannië de Europese Unie daadwerkelijk gaat verlaten, geeft de Britse regering inmiddels al paspoorten uit waarvan de universele EU-aanduiding ‘European Union’ is verwijderd. Dat schrijft de krant The Guardian.

Vooralsnog is Groot-Brittannië nog gewoon EU-lid. Maar de Britse overheid verwijderde alvast de vermelding ‘European Union’ boven de aanduiding ‘Verenigd Koninkrijk’ alvast, in de veronderstelling dat de veelbesproken brexit op 29 maart zou plaatsvinden.

Het verwijderen van de EU-vermelding zorgt voor boosheid bij mensen die dezer dagen een paspoort ophalen en in de veronderstelling waren dat ze gewoon nog de oude EU-versie in handen zouden krijgen.

“Ik ben echt geschokt”, twitterde Susan Hindle Barone, een van de eerste Britten die een paspoort ‘nieuwe stijl’ in ontvangst namen. Ze plaatste een foto van haar oude en nieuwe reisdocument en schreef: “Zoek de verschillen.”

Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken zei in een verklaring dat het verwijderen van de EU-tekst deel uitmaakt van een restyling van het paspoort in twee fasen. Uiteindelijk moet dat leiden tot de uitgifte van het klassieke, oude blauwe Britse paspoort, vermoedelijk eind 2019.

2 Het klassieke oude Britse paspoort.
Shutterstock Het klassieke oude Britse paspoort.

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Hugo Bernaert

    Vanaf nu moeten de Britten bij het binnenkomen van de EU dus in een afzonderlijke rij voor foreigners, zoals we vroeger ook moesten doen bij aankomst in GB.

  • alain lammens

    Het is duidelijk dat de Britten de EU in de val willen lokken !

Lees meer