THINKSTOCK

Brutale bankoverval blijkt werk van ex-bankdirecteur

Een erg gewelddadige en ophefmakende overval op een kantoor van de Banque postale in een drukke wijk in het Franse Toulouse in maart 2012 blijkt het werk te zijn van een oud-directeur van de bank. Dat is uit gerechtelijke bron vernomen.

De 42-jarige verdachte die donderdag werd aangeklaagd, werkte in een ander agentschap van de bank toen hij op 6 maart 2012 een werknemer van het filiaal waar hij vroeger aan de slag was, zou hebben ontvoerd. De ex-directeur en zijn handlanger gebruikten traangas en bedreigden de bankbediende met een stroomstootwapen. Ze dwongen hem een goed gevulde kluis te openen en graaiden 360.000 euro mee. Het tweetal besproeide het slachtoffer zelfs met een ontvlambaar goedje, om er vervolgens mee te dreigen hem te doden als hij niet zou meewerken.

De voormalige directeur en zijn kompaan werden donderdagavond aangeklaagd voor "ontvoering, vrijheidsberoving en afpersing met een wapen". De twee verdachten zaten al een maand in voorlopige hechtenis in verband met een overval op een ander bankkantoor in Toulouse, in mei 2013. Ten minste twee erg vastberaden daders dwongen een bediende toen het agentschap en de kluis te openen. De speurders kwamen bij de oud-directeur uit omdat ze ervan overtuigd waren dat de overvallers over specifieke informatie beschikten die normaal enkel een werknemer kan hebben.

Lees meer