Burgemeester New York en de Trumps voeren oorlog via Twitter

Sinds twee dagen woedt er op Twitter een oorlog tussen de New Yorkse burgemeester Bill de Blasio en de twee zonen van president Donald Trump. Daardoor is bij sommigen de indruk ontstaan dat de burgervader presidentiële ambities heeft.

De vijandelijkheden startten maandag tussen De Blasio en Eric Trump rond de Trump Tower in de metropool. Zijn jongere broer Donald Junior mengde zich ook in de discussie, de president steunde zijn kroost met een retweet.

“Ten eerste heb je geen enkele job gecreëerd”, stelde Eric Trump onder meer. “Ten tweede is onze prachtige stad onder jouw leiderschap naar de verdoemenis gegaan. De criminaliteitscijfers stijgen, iedereen in het politiekorps haat je, het aantal daklozen viert hoogtij, onze straten zijn vuil en inwoners vluchten in recordtempo weg uit onze stad.”

“Het liegen op Twitter zit blijkbaar in de familie”, riposteerde De Blasio fijntjes. 

Volgens sommige media in New York kan het dispuut met de Trumps de 58-jarige De Blasio almaar meer in de kijker zetten voor een mogelijke deelname aan de presidentsverkiezing. De peilingen zijn de burgemeester wel niet gunstig gezind, ook niet in zijn eigen stad.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Jets

    En dit zijn dan volwassen mannen ...

Lees meer