De burgemeester van Toronto, Rob Ford.
AP De burgemeester van Toronto, Rob Ford.

Burgemeester Rob Ford bedreigd

De burgemeester van Toronto, die afgelopen tijd herhaaldelijk in opspraak kwam wegens overmatig drank- en drugsgebruik, heeft bij de politie melding gemaakt van "potentiële bedreiging" voor hemzelf en zijn familie. Dat heeft een woordvoerder van Rob Ford gezegd.

Of de bedreiging te maken heeft met zijn aanmerkingen eerder die dag op het hijsen van een regenboogvlag op het stadhuis, is niet bekend. Ford wilde dat de vlag, die uit solidariteit met homoseksuele sporters in Sochi gedurende de Spelen zal blijven wapperen, zou worden weggehaald.

"Het gaat me niet om iemands seksuele voorkeur, het gaat me alleen om die regenboogkleuren. Hier hoort een Canadese vlag te hangen", aldus Ford. Maar volgens woordvoerster Jackie DeSouza heeft de chef protocol de actie goedgekeurd en gaat de burgemeester daar helemaal niet over.

Ford heeft de druk om af te treden tot op heden steeds weten te weerstaan en denkt er zelfs over om zich herkiesbaar te stellen. Hij doet zijn uitglijders van de afgelopen maanden af als 'kleinigheden' die zijn werk op geen enkele manier beïnvloeden.

Lees meer