Jim Watson, de burgemeester van de Canadese stad Ottawa.
Facebook/Jim Watson Jim Watson, de burgemeester van de Canadese stad Ottawa.

Burgemeester van Ottawa komt uit de kast in open brief: “Wacht niet 40 jaar zoals ik”

De burgemeester van de Canadese hoofdstad Ottawa, Jim Watson, heeft zich geout als homoseksueel. Dat deed de 58-jarige Watson zaterdag in de krant Ottowa Citizen in een open brief in de Ottawa Citizen.

Het heeft volgens de burgemeester meer dan vier decennia geduurd voordat hij dat durfde te doen. "Beter laat dan nooit", schrijft hij nu. "Achteraf gezien is het een grote fout geweest om niet eerder uit de kast te komen."

Volgens Watson wil hij op niemand druk uitoefenen, maar hij raadt mensen die nog in de kast zitten aan om niet veertig jaar te wachten. Hij stelt dat hij door zijn terughoudendheid niet hetzelfde leven "vol avontuur en liefde" heeft kunnen leiden als zijn vrienden, "die veel moediger waren dan ik".

"Moedige woorden die volgens mij de inwoners in Ottowa - en alle Canadezen - zullen inspireren om zich vrij te voelen om zichzelf te zijn. Bedankt om je verhaal met ons te delen, Jim", reageerde de Canadese premier Justin Trudeau op Twitter.

Ook op Twitter bedankte Watson iedereen voor de vele reacties. "Ik ben overweldigd door de vele vriendelijke en attente boodschappen", klinkt het.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ludwig Vanden Boer

    En hopelijk leeft hij u zijn eigen gelukkig leven zonder andere mensen zijn denkwereld en leefwereld op te dringen. Een lang, gelukkig en privé leven, zonder zich te hoeven verstoppen is hem of hen gewenst.

  • kris vdnees

    Bekrompen reacties zijn er nog steeds in deze wereld. Je moet rekenen dat in je sportclub, werk, ... gemiddeld 10% homoseksueel is. Maar realiteit laat dan zien dat er amper 2 a 3 medesporters of collega's uit de kast zijn.

Lees meer