.
Twitter .

Bus botst met olietruck in Pakistan: 14 doden en 36 gewonden

Bij een zwaar verkeersongeval in het noordwesten van Pakistan zijn vandaag 14 doden en 36 gewonden gevallen. Een bus botste er tegen een vrachtwagen met olie. Dat meldt de Pakistaanse politie.

De crash vond plaats in het district Kohat, in de provincie Khyber Pakhtunkhwa. De bus en de vrachtwagen botsten frontaal tegen elkaar. Ter plaatse vielen 14 doden. De 36 gewonden werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Verkeersongevallen zijn schering en inslag in Pakistan, onder meer door de beperkte infrastructuur, slecht onderhouden voertuigen en roekeloos rijgedrag. Volgens de Pakistaanse dienst voor statistiek doen er zich jaarlijks ongeveer 9.000 ongevallen voor, waarbij meer dan 4.000 mensen het leven laten.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer