Pete Buttigieg tijdens een rally in Denver
AP Pete Buttigieg tijdens een rally in Denver

Buttigieg meldt “onregelmatigheden” bij resultaten in Nevada

De 38-jarige oud-burgemeester van South Bend Pete Buttigieg stelt dat er "onregelmatigheden" zijn bij de resultaten van de voorverkiezingen in Nevada. Met de helft van de resultaten bekend, staat zijn rivaal Bernie Sanders op de eerste plaats.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Hari Sevugan, de plaatsvervangend campagneleider van Buttigieg, zei dat uit data blijkt dat Buttigieg met een "flinterdunne marge" op de tweede plaats eindigt in Nevada. 

"Vanwege onregelmatigheden en een aantal onopgeloste vragen die we hebben gesteld aan de Democratische Partij van Nevada, is het onduidelijk wat de uiteindelijke resultaten zullen zijn", stelt Sevugan.

Na het tellen van de stemmen van zowat de helft van de stembureaus bij de caucus behaalt de 78-jarige Sanders volgens de Amerikaanse media 46,6 procent van de stemmen. De voormalige vicepresident Joe Biden staat voorlopig tweede, met 19,2 procent, hoewel hij tot in januari volgens de peilingen nog aan de leiding lag. De 38-jarige Buttigieg staat nog op het podium met 15,4 procent.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Janssens

    Buttigieg is een slecht verliezer en de keuze van de elite ! Weet iemand eigenlijk wat voor beleid mayor Pete wil voeren ?

  • Michel Van Limbergen

    Dit is wel het einde in het geloof om nog een democratische president te hebben. Dit is de algehele ondergang van vertrouwen in de flaterende democraten!

Lees meer