Een dronefoto van de boerderij.
ANP Een dronefoto van de boerderij.

Buurman van Nederlands gezin dat zich jarenlang schuilhield: “Ik zag altijd maar één man daar, hij was er elke dag”

Buren van de boerderij in Nederland waar gisteren een compleet van de wereld afgesloten gezin werd gevonden, reageren ontzet op het nieuws. “Ik sta te trillen op mijn benen”, zegt de achterbuurman van de boerderij waar het gezin gevonden werd.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De man was totaal verrast door het nieuws dat in de boerderij een compleet gezin woonde. “Ik zag daar altijd maar één man. Die was er iedere dag. Maar van kinderen weet ik niets. Ik ben totaal verrast. De boerderij is hier 200 meter vandaan.” De boerderij was volgens de buurman niet in bedrijf. “Ze gebruikten het land om de boerderij heen niet.”


Ruinerwold is een dorp van ongeveer 4.000 inwoners in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Drenthe. Het gezin woonde een eindje buiten het dorp, in het buurtschap Berghuizen. Daar wonen nog geen 200 mensen. Het gezin woonde op een boerderij die een eindje van de weg af ligt. Er loopt een bruggetje naartoe. De boerderij is alleen via een onverharde weg te bereiken. De omgeving van de boerderij is afgesloten door de politie. Van een afstand oogt het erf rommelig. Op het erf is een enorme groentetuin en staan veel schuurtjes. Er staan veel bomen op het terrein.

Een buurvrouw die pal tegenover de boerderij staat heeft de tranen in haar ogen staan. “Het is afschuwelijk wat hier is gebeurd. Ik moet dit laten bezinken.”

Ze kende de familie niet persoonlijk. “Meer wil ik er niet over kwijt. Dit is zo erg.” Een andere buurvrouw loopt snikkend weg. “Ik kan dit niet”, stamelt ze.

Lees ook: 

Kroegbaas sprak met weggelopen kelderjongen: “Hij was verwilderd en zei dat hij nooit naar school was geweest”

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Giedo Claesen

    Waar haalden die hun eten vandaan, en water. Was dat dat misschien allemaal gratis. Een kinderen die groeien hebben toch ook kledij nodig. Hoe doen die dat. Ik zeg niet dat ik mij zo zou afzonderen maar ik zou dat wel willen kunnen. Lijkt mij wel goedkoop te zijn.

  • Eddy Van Hoorenbeeck

    Die boerderij lag op 200 meter van de buren. En elke dag was er een man buiten: dat moet dan die oudste zoon geweest zijn, want de vader lag al jaren in bed na een herseninfarct. Hoe kan het dat die zoon nooit andere mensen gezien had? De buurman zag hem, dan kon hij toch ook de buurman zien? En wat met kosten die de familie toch moest hebben - grondlasten, gemeentebelastingen, water en elektriciteit (of hadden ze die niet?). Hoe kan je midden in de bewoonde wereld denken dat je alleen bent?

Lees meer