Reuters

Cabinepersoneel British Airways staakt twee weken

Bij British Airways is het cabinepersoneel zaterdag een staking begonnen die twee weken zal duren. Al maanden loopt er een conflict tussen personeel en directie bij British Airways, over de verloning van het zogenaamde mixed fleet-personeel dat de maatschappij sinds 2010 heeft aangeworven. Zij verdienen volgens de vakbond minder dan hun collega's, maar de directie ontkent dat. Zeker 2.000 medewerkers zouden aan de grote zomerstaking willen deelnemen. De onderhandelingen tussen vakbonden en directie strandden onlangs.

De staking zal enkel Londen-Heathrow treffen. British Airways (BA) verwacht dat de hinder minimaal zal zijn. Dankzij een samenwerking met BA's partner Qatar Airways zal "99,5 procent" van de geplande vluchten toch kunnen doorgaan.

Vrijdag kreeg de maatschappij van de regering toestemming om vliegtuigen en personeel te leasen van Qatar Airways. Het personeel en die vliegtuigen zullen ingezet worden op korteafstandsvluchten. Eén van die vluchten waarop een Qatar-toestel wordt ingezet, is volgens de website Flightradar24 de verbinding Londen-Brussel op zaterdagochtend.

Lees meer