Deze wapens lagen verspreid in het huis van de 73-jarige man.
AFP Deze wapens lagen verspreid in het huis van de 73-jarige man.

Canadese man krijgt bezoek van politie nadat hij per ongeluk naar noodnummer belde: gearresteerd voor 100 rondslingerende wapens

De Canadese politie heeft honderd vuurwapens in beslag genomen bij een man die per ongeluk het alarmnummer had gebeld. De 73-jarige man is opgepakt, bericht omroep CBC.

De man kreeg een bezoekje van agenten nadat hij het noodnummer 911 had gebeld. De beller legde uit dat hij eigenlijk het informatienummer 411 had willen bellen en dat er geen sprake was van een noodgeval, maar dat maakte voor de politie niet uit.

Een woordvoerder vertelde dat altijd wordt gereageerd als iemand het alarmnummer belt, ook als sprake is van een misverstand. Agenten bezochten het huis van de oude man in Chebogue (Nova Scotia) en vroegen of ze mochten rondkijken. Daar had de bewoner geen bezwaar tegen.

Eenmaal binnen ontdekten de politiemensen dat overal wapens rondslingerden. Het ging in totaal om 94 geweren en zes pistolen. De man had weliswaar een vergunning voor dat arsenaal, maar werd toch aangehouden omdat hij de wapens op een onveilige manier had opgeslagen.

De senior is inmiddels vrijgelaten en moet in oktober voor de rechter verschijnen. De politie heeft de wapens meegenomen.

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • guido vermeyen

    Tijdens de "inleveringen" van wapens die mensen nog ergens op zoldeer hadden liggen, zijn er veel "verdwenen"....in plaats van te vernietigen, verdwenen die wapens met de noorderzon bij de politie,...nooit is daar onderzoek naar geweest, dus maak zelf de conclusies.

  • Daniël Gyssens

    Als die man er nooit iets mee misdaan heeft waar is dan het probleem ?Voor sommigen is zelfs een keukenmes een misdaadwapen.

Lees meer