De Française droeg dit topje toen ze werd uitgescholden op straat.
Twitter De Française droeg dit topje toen ze werd uitgescholden op straat.

Céline in Frankrijk door man uitgescholden omdat ze topje draagt, op sociale media tonen vrouwen uit solidariteit foto van hun decolleté

Céline B. werd op straat door een man uitgemaakt voor “vuile hoer” omdat ze volgens hem een weinig verhullend topje droeg. Op sociale media steunen vrouwen haar en masse door een foto van hun decolleté te tonen.

De Française maakte op 18 juni melding van het incident op Twitter terwijl ze een foto van het bewuste topje bijvoegde. “Dus ... volgens een kerel is dit een decolleté van een vuile hoer... Vent, mijn borsten en ik verwensen u enorm”, luidde het. Haar tweet ging in geen tijd viraal. 

Duizenden mensen retweetten en liketen het bericht. En vrouwen betuigen sindsdien hun steun met de hashtag #JeKiffeMonDecolete (Ik hou van mijn decolleté, nvdr.). Daarbij voegen ze trots een foto van hun decolleté en komen alzo op tegen seksuele intimidatie op straat. Ondertussen staat de teller op meer dan 15.000 posts.

Vrouwen hebben het recht om zich te kleden zoals ze zelf willen, is de teneur van de berichten.

45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Mathieu Peeters

    Het is mooi om een mooie vrouw te zien.Degene die zich hieraan stoort hoeft niet hier te zijn!!!!

  • geert voet

    Zielige vent !!!!

Lees meer