Luchthaven Madrid Barajas wordt getroffen door de staking.
REUTERS Luchthaven Madrid Barajas wordt getroffen door de staking.

Chaos dreigt op Spaanse luchthavens en bij het spoor

In Spanje dreigt tijdens deze traditioneel drukke paasperiode -Semana Santa- chaos op de luchthavens. Dit als gevolg van acties bij het luchthavenpersoneel. En ook bij het spoor loopt een stakingsaanzegging.

Op de luchthaven van Madrid Barajas wordt sinds afgelopen vrijdag actie gevoerd door het veiligheidspersoneel. Dit leidt tot lange wachtrijen. Het grondpersoneel van alle Spaanse luchthavens dreigt er dan weer mee om te staken op 21 april (Pasen) en 24 april. En bij de regionale luchtvaartmaatschappij Air Nostrum leggen de piloten minstens voor drie dagen het werk neer. Tot woensdag worden al zo'n 148 vluchten geschrapt. Zij zouden ook tussen 22 en 24 april staken.

Brussels Airlines wordt getroffen door die laatste actie, want ze werkt samen met Air Nostrum. Gemiddeld gaat het om een 12-tal vluchten per dag die door Nostrum worden uitgevoerd, bevestigde de woordvoerster. Vandaag schrapte Brussels Airlines alvast 8 vluchten; voor de meerderheid van de passagiers zou een oplossing zijn gevonden.

Niet alleen in de luchtvaart, ook bij het treinverkeer in Spanje zijn er acties op til. Van 18 tot 28 april staakt het veiligheidspersoneel bij Renfe en op 17 april bij Adif (inclusief de hogesnelheidstreinen).
Met de acties willen de bonden betere loon- en arbeidsvoorwaarden bekomen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer