Illustratiebeeld.
Photo News Illustratiebeeld.

China: 11 nieuwe besmettingen in Peking, einde van de opflakkering in zicht

In China zijn er dertien nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd, waarvan elf in Peking, waar het virus deze maand opnieuw is opgeflakkerd. Experts denken dat er over tien dagen geen nieuwe besmettingen meer zullen bijkomen in de hoofdstad. Intussen worden de lockdownmaatregelen in Peking versoepeld. 

Tientallen woonwijken en gebouwen in de Chinese hoofdstad werden de afgelopen weken afgesloten. Om de overgebleven besmettingsgevallen in kaart te brengen en aan te pakken, zette de overheid in op een ‘testcampagne’ op massale schaal.

De meerderheid van de besmettingsgevallen is herleid naar de Xinfadi-markt in het zuiden van de stad, waar zo’n 80 procent van Pekings verse voedsel en vlees vandaan komt. De testcampagne van de autoriteiten is dan ook met name gericht op mensen die werken op de voedselmarkten, en mensen die er hun inkopen doen, horecapersoneel, en bezorgers.

De lockdown-maatregelen werden dinsdag al voor zeven flatgebouwen versoepeld nadat bewoners negatief waren getest op het longvirus. De bewoners van de overige gesloten gebouwen moesten nog een tijd binnenblijven. De autoriteiten in Peking meldden vrijdag elf nieuwe besmettingsgevallen, waarmee het totale aantal besmettingen er sinds de uitbraak van 11 juni op 280 komt.

Lees ook. Vlamingen in Peking getuigen: “De Chinezen zijn paranoïde. Ze zeggen dat de buitenlanders het virus hebben binnengebracht” (+)

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer