Joshua Wong in gesprek met Duits minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas.
EPA Joshua Wong in gesprek met Duits minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas.

China boos over ontmoeting van Duitse minister met boegbeeld van protest in Hongkong

China toont zich misnoegd over de ontmoeting van Heiko Maas, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, met activist Joshua Wong, het boegbeeld van het protest in Hongkong.

China zegt "resoluut gekant" te zijn tegen het feit dat de Duitse regering "een separatist uit Hongkong heeft toegelaten tot zijn grondgebied om er anti-Chinese activiteiten te ontplooien", zei de woordvoerster van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken Hua Chunying. 

Volgens haar heeft China "plechtig geprotesteerd" tegen de ontmoeting van minister Maas met Wong op een evenement in Berlijn.

De protesten in het financiële centrum van Azië zijn al drie maanden aan de gang. De voormalige Britse kolonie is semiautonoom sinds haar terugkeer naar China in 1997 en heeft meer vrijheden dan het eigenlijke China. Maar veel inwoners vrezen dat Peking die vrijheden steeds meer inperkt.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Serge Aernoudt

    Chinezen krijgen veel noten op hun zang blijkbaar en voor een democratie zijn ze ook niet te vinden me dunkt.

  • Guy Sanders

    China begint dus stilaan te zeggen wat wij mogen en niet mogen!!

Lees meer