PHOTO_NEWS

China censureert sites die "paniek gezaaid hebben" na ramp Tianjin

De Chinese internetwaakhond CAC heeft vijftig websites aangepakt die geruchten over de explosies in de Chinese havenstad Tianjin zouden hebben verspreid. Dat meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua.

De Cyberspace Administration of China (CAC) beschuldigt de websites van paniek zaaien. Zij zouden 'onbevestigde informatie' over de ramp hebben gepubliceerd of gebruikers in staat hebben gesteld 'ongegronde geruchten' te plaatsen. Op de sites viel volgens Xinhua onder meer te lezen dat door de explosies minstens duizend mensen om het leven waren gekomen en dat winkelcentra in Tianjin werden leeggeroofd. Ook zou volgens die sites de stad een ander bestuur krijgen.

Nultolerantie
De CAC heeft de vergunningen van achttien websites ingetrokken. Nog eens 32 sites zijn tijdelijk uit de lucht gehaald. De organisatie zegt een 'zerotolerancebeleid' te hanteren voor websites die na grote rampen geruchten de wereld in slingeren. Het aantal doden van de ramp in Tianjin is opgelopen tot 114. Er worden nog zeventig mensen vermist en meer dan zevenhonderd gewonden liggen in het ziekenhuis.

Lees meer