Donald Trump en Xi Jinping tijdens een ontmoeting in juni op de G20-top in Osaka.
AFP Donald Trump en Xi Jinping tijdens een ontmoeting in juni op de G20-top in Osaka.

China publiceert lijst met Amerikaanse producten waarop geen extra invoerrechten moeten worden betaald

China heeft een lijst gepubliceerd van Amerikaanse producten waarop geen extra 25 procent invoerrechten moeten worden betaald. Opmerkelijk: sojabonen en varkensvlees staan niet op de lijst en dus blijven de Amerikaanse boeren de klos. De nieuwe tarieven worden effectief vanaf 17 september.

Staan wel op de lijst: farmaceutische producten zoals kankermedicijnen en smeerolie. Het Chinese ministerie van Financiën heeft de lijst vandaag gepubliceerd; er staan zestien productcategorieën vermeld.

De VS en China zijn al meer dan een jaar verwikkeld in een escalerende handelsoorlog, waarbij beide landen steeds meer invoerrechten heffen op elkaars producten. Intussen wordt er wel nog altijd gepraat over een mogelijke oplossing. De volgende weken zouden Chinese vertegenwoordigers naar Washington afreizen. 

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Edmond Dillien

    En wie is er de pineut van dat presidenten geruzie, de bevolking van hun land, ik hop dat ze in de V.S. nu toch stilaan aan't wakker worden zijn want die hun president is goed aan't zorgen voor de rijken hun bankrekeningen en de midden en lagere klasse betaald de rekening hiervoor.

  • Jef Heffens

    @Luc Vanessa: Je bent blijkbaar niet goed geïnformeerd maar China is al 20 jaar bezig met een handelsoorlog die Xi-Jinping een paar versnellingen hoger heeft geplaatst. Alleen heeft niemand anders in het verleden daarop gereageerd. Er zijn nu al democratische verkozenen die gezegd hebben dat Trump te braaf is tegenover Xi-Jinping en ook in Europa zijn ze wakker aan het worden.

Lees meer