China viert start zomer met slachten van 10.000 honden

Het jaarlijkse hondenvlees-festival in het zuidwesten van China is ondanks verschillende protesten gewoon van start gegaan. Ongeveer tien activisten met spandoeken werden weggejaagd toen zij voor het gemeentehuis van Yulin protesteerden, terwijl volgens de BBC bijna 4 miljoen mensen een online petitie tegen het festival hebben getekend.

Bij het feest in Yulin worden zo'n 10.000 honden geslacht om het begin van de zomer te vieren. Het gaat vaak om afgedankte huisdieren en honden die op straat zwerven. Volgens de organisatie worden de dieren op een humane manier gevild.

Hoewel het eten van hondenvlees een eeuwenoude traditie is in China, keren steeds meer inwoners van het land zich daar tegen. Verschillende Chinese bekendheden zoals popster Chen Kun en de actrices Yang Mi en Fan Bingbing hebben zich openlijk bij de tegenstanders geschaard.

Yang Xiaoyun, een gepensioneerde lerares, voegde zaterdag de daad bij het woord door 7.000 yen, een kleine 1.000 euro, te betalen om honderd honden te redden.

Lees meer