Twitter Sam Atallah

Chirurg vecht tegen tranen wanneer echtgenote net voor huwelijksverjaardag naar isolatieafdeling moet

De Amerikaanse chirurg Sam Atallah heeft met een aangrijpende foto heel wat mensen beroerd op Twitter. Op een in het ziekenhuis genomen selfie is zijn vrouw te zien die door het coronavirus geveld is en naar de isolatieafdeling moet.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Mijn vrouw: op een ziekbed voordat ze naar de isolatieafdeling werd overgebracht. Ik: vechtend tegen de tranen. Word snel beter, zodat we vrijdag onze 21ste huwelijksverjaardag kunnen vieren”, schreef de dokter bij de selfie.

Op de hartverscheurende foto ligt Atallahs vrouw, stewardess van beroep en moeder van vier kinderen, met een mondmasker in foetushouding in een ziekenhuis in Orlando, in de staat Florida. Haar aangeslagen echtgenoot heeft zijn medische kleding aan en draagt een mondmasker terwijl hij zichtbaar aangeslagen is. De foto werd al bijna 8.000 keer geretweet.

Atallahs echtgenote werd enkele dagen geleden gediagnosticeerd met het coronavirus. Op Twitter krijgt Atallah, een gerenommeerd darmchirurg in de VS, ook heel wat steunbetuigingen van mensen die haar een spoedig herstel toewensen.

In de VS zijn ondertussen al zo’n 160.000 besmettingen met het virus bekend, het hoogste aantal ter wereld.

Bekijk ook: Achter de muren van een ziekenhuis in New York: “Dit is een oorlogsgebied”

Lees ook: Hoe een ‘mysterieuze longziekte’ in 111 dagen de wereld veranderde (+)

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Chantal D'haenens

    Sterkte aan iedereen.

  • Patrick Mechels

    Mijn echtgenote en ik zijn beide verpleegkundigen. We testen beide vorige week positief p Covid-19. We hebben ons vader die opgenomen was op een Corona afdeling tweemaal gezien. Zijn laatste eenzame uren waren weer niet bij omdat we in quarantaine zaten. Hij wordt morgen begraven. Ik hoop dat mijn echtgenote sterk genoeg is (al 12 dagen koorts en hoesten) om er bij te zijn.

Lees meer