2 Een gerafelde Amerikaanse vlag wappert aan de auto voor het huis van Thomas W. Piatek, een van de verdachten.
UNKNOWN Een gerafelde Amerikaanse vlag wappert aan de auto voor het huis van Thomas W. Piatek, een van de verdachten.

Christelijke terreurgroep plande aanslag op agenten

In de Amerikaanse staat Michigan zijn negen leden van een christelijk-fundamentalistische antiregeringsmilitie beschuldigd van terrorisme. Een van de vijf punten van aanklacht is "de poging om massavernietigingswapens te gebruiken".

Volgens het ministerie van Justitie zouden ze meermaals van plan zijn geweest een politieagent om te brengen, om nadien op diens begrafenis met explosieven nog veel meer ordehandhavers te doden.

Apocalyps
De beklaagden - acht mannen en een vrouw - zijn afkomstig uit de staten Michigan, Ohio en Indiana. Ze zouden sinds augustus 2008 deel uitmaken van een militie met de naam 'Hutaree' die de gewelddadige strijd tegen de staat propageert. 'Hutaree' zegt op haar website "zich voor te bereiden op de eindstrijd (de Bijbelse apocalyps, nvdr) om het getuigenis van Jezus christus levend te houden". Het logo van de groep is een kruis met daarop de letters CCR, wat staat voor Christian Colonial Republic.
 
Meer extremisten
Uit een recent rapport van het Southern Poverty Law Center blijkt dat het aantal extremistische antistaatsgroepen in de VS exponentieel toeneemt. Vorig jaar is hun aantal verdrievoudigd: van 149 tot 512. (dpa/sam)

2
UNKNOWN

Lees meer