Claustrofobische man laat zich opsluiten en luistert 75 uur in isolatie naar hetzelfde nummer voor goed doel

75 uur lang niet praten, geen telefoon, geen boek, geen laptop én geen televisie. Maar wel: continu het lied Never Gonna Give You Up van Rick Astley op repeat. De claustrofobische Jack White (23) uit het Engelse Calmore gaat vanaf vandaag vier dagen lang in isolatie om geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderdiabetes. "Ook als je het beste lied kiest, is vier dagen luisteren een verschrikking."

Het kleine neefje van White heeft diabetes en daarom probeert de Brit al jaren geld in te zamelen voor een instelling die onderzoek doet naar suikerziekte bij kinderen. Eerder wist hij al 1.500 pond (zo'n 2.040 euro) op te halen door gesponsord zijn hoofd volledig kaal te scheren.

Met zijn isolatieactie hoopt Jack nog meer geld in te zamelen. Tussen vrijdagmiddag 13:00 uur en maandag 16:00 uur zit hij opgesloten in een hotelkamer in Southampton, schrijft de Southern Daily Echo. Hij mag niet praten, zich wassen of iets leuks doen en moet leven op water, rijst en pap. Dat is niet makkelijk voor Jack, die claustrofobisch is en een dwangneurose heeft.

Gillend gek
Alsof dat nog niet vervelend genoeg is, knalt er ook nog 75 uur lang hetzelfde liedje uit de speakers. Mensen die gedoneerd hebben, mochten door te stemmen kiezen welk lied het zou worden. De beruchte hit Never Gonna Give You Up van Rick Astley kwam als winnaar uit de bus.

Het lied speelt slechts een paar uur per dag niet en dan kan White even slapen. Op verschillende momenten kan hij een beetje luxe (zoals een bad) winnen als hij een opdracht goed uitvoert. Hij heeft zich samen met een psychotherapeut voorbereid op de heftige dagen, om te voorkomen dat hij gillend gek wordt.

Voorafgaand aan zijn actie heeft de Brit al 1.200 pond (ongeveer 1.630 euro) opgehaald. Zijn avonturen zijn live te volgen via de video hierboven.

2 Een therapeut helpt Jack zich voor te bereiden.
Facebook Een therapeut helpt Jack zich voor te bereiden.
2 De apparatuur wordt geïnstalleerd om alles live uit te zenden.
Facebook De apparatuur wordt geïnstalleerd om alles live uit te zenden.

Here's a little behind the scenes look at the room set up! ☺️

Posted by Jack In A Box - Sponsored Silence on Friday, October 16, 2015

Lees meer