De politie heeft in Amsterdam de omgeving van de Spuistraat afgezet. Daar is rond 07.30 uur ter hoogte van een parkeergarage een handgranaat gevonden.
ANP De politie heeft in Amsterdam de omgeving van de Spuistraat afgezet. Daar is rond 07.30 uur ter hoogte van een parkeergarage een handgranaat gevonden.

Coffeeshop in Amsterdam blijft dicht na handgranaten

Een coffeeshop in Amsterdam blijft de komende week dicht nadat er dit weekend twee keer een handgranaat voor de deur is gevonden. Volgens een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema gaat het om een vrijwillige sluiting op verzoek van de gemeente.

Gisteren werd bij coffeeshop New Times in de Spuistraat een eerste handgranaat aangetroffen door een schoonmaker. De explosievenopruimingsdienst (EOD) heeft die onschadelijk gemaakt. Het is nog onduidelijk wie de granaat er heeft neergelegd en waarom. Vanochtend vroeg was het weer raak. Het explosief werd opnieuw weggehaald.

Volgens de zegsman had de eigenaar van de coffeeshop de zaak gisteravond al gesloten. De maatregel om vrijwillig dicht te gaan, stamt uit de tijd dat coffeeshops geregeld werden beschoten.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Aerts

    Het kweken gebeurt bij de noorderburen nog in de illegaliteit dus en de shops werken met vaste (criminele) kwekers, dus rivaliserende shop dicht = minder inkomsten

  • benny vandersanden

    Maar legalisering doet drugscriminaliteit toch verdwijnen? Goed om te weten dat we dat verhaaltje ook al niet meer moeten geloven

Lees meer