Veronica Escobar
AFP Veronica Escobar

Congreslid: woorden en daden Trump hebben rol gespeeld in schietpartij El Paso

Een aantal inwoners van El Paso ziet liever niet dat president Donald Trump morgen naar de Texaanse stad komt waar een 21-jarige man afgelopen weekend een bloedbad veroorzaakte. "Hij zou niet moeten komen, terwijl wij aan het rouwen zijn", zei het uit El Paso afkomstige Congreslid Veronica Escobar.

De blanke schutter met racistische motieven opende het vuur in een winkelcentrum in El Paso en doodde 22 mensen, onder wie acht Mexicanen. Escobar zei dat de president "rekening moet houden met het feit dat zijn woorden en daden een rol hebben gespeeld" bij wat is gebeurd. Trump had Mexicanen en Centraal-Amerikanen eerder neergezet als criminelen, bendeleden en verkrachters.

Silvia Rios, inwoonster van El Paso, verweet Trump haat "tegenover mensen met een andere huidskleur" en zei dat hij daarom niet welkom is. Ook plaatsgenoot Rosario Meyer liet weten dat de Republikeinse president beter kan wegblijven.

Adolpho Telles, voorzitter van de kring El Paso van de Republikeinen, verdedigde de komst van Trump. Wel zei hij tegen CNN dat Trump beter op zijn woorden moet letten.

16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Edmond Dantès

    Ongeacht wat er ook gebeurt Trump zal steeds de controverse blijven opzoeken en oppoken, hij leeft daarvan en hij zorgt dat de media dagelijks een vette kluif aan hem hebben. Vallen daardoor meer doden ten gevolge van alsmaar meer schietpartijen, daar kan hij echt niet van wakker liggen, en zijn aanhangers keuren zijn gedrag goed, ze hebben al lang geen andere keus meer.

  • Filip Vanlaeken

    Trump heeft een grote mond, maar hem nu op 1 lijn zetten met een massamoordenaar of haat toedrsgen jegens de slachtoffers is toch wel eeg kort door de bocht. Dan gebruik je de dood van deze mensen voor politieke doeleinden en mag je zelf eens in de spiegel kijken.

Lees meer