3 De brand op de Grande America brak op zondagavond uit. Alle opvarenden konden worden geëvacueerd.  De Franse marine gaf enkele foto's vrij.
AFP De brand op de Grande America brak op zondagavond uit. Alle opvarenden konden worden geëvacueerd. De Franse marine gaf enkele foto's vrij.

Containerschip met lading uit Antwerpen zinkt op 300 kilometer van Franse kust

Het Italiaanse schip Grande America, dat lading uit Antwerpen aan boord heeft, is deze middag gezonken op 300 kilometer ten westen van de Franse kust. Dat melden de Franse autoriteiten.

Volgens de gespecialiseerde nieuwssite Flows.be  is de Grande America een gemengd container- en roroschip. Het was met een lading containers, wagens en andere rollende lading uit Antwerpen en Hamburg op weg naar Casablanca. In de Golf van Gascogne (ook bekend als de Golf van Biskaje) brak zondagavond brand uit op het voorschip. De brand is niet onder controle gekregen en werd volgens persagentschappen AFP en DPA vandaag nog heviger.

Uiteindelijk  zonk het Italiaanse schip vandaag rond 15.30 uur in de Atlantische Oceaan, op zowat 333 kilometer van de Franse kust. Alle 27 mensen die aan boord waren van het 214 meter lange schip werden in de nacht van zondag op maandag al geëvacueerd.

Het Franse ministerie van Milieu laat nu onderzoeken of er gevaar is voor vervuiling in de Oceaan. De inhoud van de lading van de containers moet onderzocht worden. Nog volgens het Franse ministerie zouden ook enkele containers in het water gevallen zijn voor het schip begon te zinken.  De Napolitaanse rederij Grimaldi Group is eigenaar van de Grande America. Het schip werd gebouwd in 1997.

3
AFP
3
AFP

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • jean-pierre rejek

    Is geen vervuiling zeker hé een hele vrachtschip de zee in zonder de rest van containers die alle dagen er in vallen en dan is het mijn schuld zeker hé klimaat betogers van de groenen antwoord daar ééns op .

  • Ronny Van de Wal

    Rory Dull: Omdat,wanneer ijzeren schepen lek zijn vol water lopen? Het is maar een vrijblijvende suggestie hoor......

Lees meer