3
AP

Dader vrachtwagenincident Duitsland aangehouden voor poging moord

De dader van het vrachtwagenincident in de Duitse gemeente Limburg is aangehouden door de onderzoeksrechter. De 32-jarige Syriër, die in 2015 naar Duitsland kwam, reed gisterenavond met een gestolen vrachtwagen met opzet in op verschillende auto's. Er worden hem poging tot moord en gevaarlijk gedrag ten laste gelegd. Dat heeft de procureur-generaal van Frankfurt vanavond gemeld. De dertiger zit in voorhechtenis. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Syriër trok gisteren een vrachtwagenchauffeur in de kleine stad uit zijn stuurcabine en reed vervolgens met de gestolen vrachtwagen in op acht auto's. Negen mensen zijn daarbij lichtgewond geraakt. De man was vanwege drugsdelicten en geweld bekend bij het gerecht. Eind augustus viel hij een zestienjarig meisje lastig in de Duitse stad Moers en raakte hij slaags met haar moeder. Zijn verblijfsvergunning liep af op 1 oktober, het is onduidelijk of hij een verlenging gevraagd heeft.

3
AFP
3
Thorsten Wagner/dpa

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • luc caels

    Was gekend, had al een meisje lastig gevallen, toch liep die vrij. NEE, na zoiets DIRECT terugsturen. Wordt nu eindelijk eens wakker Europa. Dit had weeral vermeden kunnen worden.

  • Billy Valcke

    Dat de EU eens rap in orde brengt voor die gasten:een voet naast de rode draad.retour stande pede.familie moet mee.

Lees meer