4
EPA

Dan toch terreuronderzoek naar dader mesaanval Milaan na vondst IS-lofzang op Facebook

Gisteren is een man in een treinstation in Milaan een politieagent en twee soldaten met een mes te lijf gegaan. Het gerecht gaat nu na of de aanval kadert in het "internationaal terrorisme".

Oorspronkelijk werd niet van een terreurdaad uitgegaan, maar dat veranderde nadat op de Facebookpagina van de messentrekker een lofzang voor terreurbeweging Islamitische Staat (IS) werd gevonden. De dader is een Tunesische Italiaan.

De aangevallen militairen en politieagent raakten bij de mesaanval gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Een van de mannen raakte gewond aan zijn arm, een andere had een nekwond. Hun toestand zou niet zorgwekkend zijn, aldus de kranten La Repubblica en Corriere della Sera. Twee van hen moeten wel nog in het ziekenhuis blijven. Het derde slachtoffer is intussen weer thuis.

4 Dader Ismail Tommaso Hosni.
EPA Dader Ismail Tommaso Hosni.
4
EPA
4
EPA

2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Kurt Weygantt

    Tja... Wat hadden jullie gedacht misschien ? Noord-Afrikaanse man valt politieman en militair aan met een mes... Overduidelijk de zoveelste uitspatting van een moslim en een godsdienst die in de rechtstaat geen plaats heeft...

  • Andre DM

    Een bende lafaards