3 De ouders van Rinke hebben een altaartje voor hun zoon gemaakt.
Familie Terpstra De ouders van Rinke hebben een altaartje voor hun zoon gemaakt.

Exclusief voor abonnees

De engeltjes van Rinke Terpstra waren op, daar in die Utrechtse tram

Rinke Terpstra (49) had altijd een engeltje op zijn schouder. Behalve maandagochtend in de Utrechtse tram. Zijn ouders en broer vertellen over de schietpartij.

Het was maandag, net na vijven, toen de telefoon bij Watze Terpstra (82) en Hilly Terpstra-Jongsma (80) in het Overijsselse Gramsbergen overging. De krieltjes stonden te pruttelen. Hilly zette het aanstaande maal op zacht en nam op. Het was hun schoondochter. Ze had heel slecht nieuws, snikte ze. “Rinke leeft niet meer.” Hilly kon niet anders dan heel hard huilen. “De tram?”, vroeg ze plots. Inderdaad, hun zoon bleek een van de drie slachtoffers die was omgekomen bij de schietpartij in de Utrechtse tram. “Ik weet niet waarom ik het vroeg. Ik dacht het opeens”, aldus Hilly in een interview met de Leeuwarder Courant. 

Zo’n ingeving had Hilly al eens eerder toen Rinke een klein jongetje was, ze op Curaçao woonden en het dak van hun huis werd vervangen. Ze had hem uit zijn ledikantje gehaald en luttele seconden later zakte er een pak met dakpannen door het dak. Het plofte precies op het hoofdeinde van het bedje. 

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • MarliesSchoefs

    rip

  • mark germanus

    Hopelijk zit hij nu bij de echte engelen,verkeerde moment,verkeerde plaats!

Lees meer