4 De baas van het beruchte Sinaloakartel, Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán, toen hij in 2016 werd voorgeleid voor de Mexicaanse procureur in Mexico Stad.
REUTERS De baas van het beruchte Sinaloakartel, Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán, toen hij in 2016 werd voorgeleid voor de Mexicaanse procureur in Mexico Stad.

Exclusief voor abonnees

De gruwel van El Chapo was nog erger dan we dachten: folteringen met heet strijkijzer, speciaal ingerichte moordkamer

Het proces tegen de Mexicaanse drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán (61) nadert na bijna drie maanden zijn orgelpunt in New York. De twaalfkoppige jury is in beraad en zal binnenkort een verdict vellen. El Chapo, die volgens de Amerikaanse aanklagers minstens 200 ton cocaïne de VS binnensmokkelde, riskeert levenslange opsluiting. De tien aanklachten vatten een leven vol moord, foltering, omkoping en corruptie samen. Tijdens het proces kwamen naast de gruweldaden ook de meest bizarre verhalen rond de leider van het Sinaloakartel aan het licht. Een duizelingwekkende greep daaruit.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • WILFRIED DE WILDE

    Hij heeft in de VS duizenden moorden gepleegd. Misschien wel tienduizenden.

  • Steven Vanden Broeck

    Heet strijkijzer? Dat is toch het minste, over de echte martelingen durft de pers het niet eens te hebben. Ik wens toch eventjes op te merken dat ik mij afvraag wat ze in de VS nu eigenlijk aan het proberen zijn. Hij heeft geen enkele moord gepleegd op het grondgebied!

Lees meer