4
EPA

Exclusief voor abonnees

De Koerden: wie zijn ze, waar vechten ze voor en waarom is Turkije zo tegen hen gekant?

De Turkse president Erdogan heeft tijdens zijn militaire inval in de Koerdische regio in het noordoosten van Syrië vandaag een gevangenis met IS-strijders gebombardeerd. Om ze bewust te laten ontsnappen, beweren de Koerden. Erdogan dreigt er ook mee Syrische vluchtelingen, die hij in een bufferzone wil onderbrengen om Turkse en Syrische Koerden gescheiden te houden, naar Europa te sturen indien de EU zijn inval een ‘bezetting’ blijft noemen. Wie zijn de Koerden, waar ijveren ze voor en vooral: kunnen ze het hoofd bieden aan de militaire overmacht van Turkije? “Vooral de Russen hebben nu de kaarten in handen.”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Andre Van Ruyskensveld

    warom is simpel ,slechte economie ,geen werk ,armoede en toch aan de macht willen blijven dan hebt ge een zondebok nodig dus de koerden

  • joan vliegen

    Ik snap dat de Koerden in Syrië poogden een deel voor zich te houden. Een eigen staat. Ik snap ook dat Erdogan aan de grens geen staat wilt met Koerden. Beiden willen iets dat nu niet, daar niet kan. Of een Koerdische staat of het zgz uitroeien van een volk onder het mom van terrorisme. Onmogelijk. Ze zitten beiden overal..

Lees meer