11
Photo News

Exclusief voor abonnees

De laatste dagen in de hel: overlevers Auschwitz beschrijven hoe moorden tot allerlaatste moment doorging

Het is deze maand exact 75 jaar geleden dat de laatste gevangenen bevrijd werden uit het vernietigingskamp van Auschwitz. Meer dan een miljoen mensen kwam er tijdens de Tweede Wereldoorlog op een gruwelijke manier om het leven door de hand van de Duitse bezetter. Enkele overlevers beschrijven in een boek hoe de laatste dagen in de hel verliepen en hoe het moorden tot op het allerlaatste moment bleef doorgaan.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • monique hermans

    Mag niet vergeten worden, maar het gaat gewoon door elke dag opnieuw, en we kijken er van weg.

  • Cecarine De Smet

    Deze hel mag nooit vergeten worden, wie waren deze monsters die vrouwen,mannen en kinderen zo behandelden en al lachend de gaskamers instuurden? Is niet te geloven....en weten dat get terug gebeurd....kijk naar.IS, en naar allen die oorlog voeren zonder reden.....hopelijk stopt deze gruwel.

Lees meer