PHOTO_NEWS

Paus Franciscus wil niet achter kogelvrij glas in Heilig Land

Paus Franciscus hoopt tijdens zijn bezoek aan het Heilig Land (24-27 mei) af te kunnen zien van een voertuig met kogelvrij glas omdat hij zo dicht mogelijk bij de mensen wil zijn. Dat heeft de Vaticaanse perschef Federico Lombardi gezegd tijdens een persconferentie over de aanstaande apostolische reis naar Jordanië, Palestina en Israël, zo meldt rkk.nl.

"De paus maakt gebruik van een open pausmobiel en een gewone personenauto. De plaatselijke veiligheidsdiensten zullen zijn verzoek in overweging nemen", aldus Lombardi. De voorgangers van paus Franciscus lieten zich op hun reis door het Heilig Land steeds in een gepantserde wagen vervoeren. Ook staatshoofden die de regio van het Midden-Oosten bezoeken achten deze veiligheidsmaatregel onontbeerlijk.

Paus Franciscus zal in het Heilige Land door een rabbijn en een moslimvertegenwoordiger vergezeld worden. De rabbijn Abraham Skorka en de moslim Omar Abboud zijn jarenlange vrienden van de Argentijn van zijn tijd in Buenos Aires, zei Vaticaanwoordvoerder Federico Lombardi. Het is volgens de Kerkelijke Staat de eerste keer dat vertegenwoordigers van andere religies met een pauselijke delegatie meereizen.

Het is een absolute "nieuwigheid" en een "imponerende boodschap" van de paus om aan te tonen dat interreligieuze dialoog iets volkomen normaal is, verklaarde Lombardi.

Met zijn tweede buitenlandse reis als hoofd van de Katholieke Kerk wil de 77-jarige kerkvorst de 50ste verjaardag herdenken van de historische ontmoeting tussen paus Paulus VI en patriarch Athenagoras in Jeruzalem.

Lees meer