Paus Franciscus kijkt uit over de rivier de Jordaan bij zijn bezoek aan Jordanië
EPA Paus Franciscus kijkt uit over de rivier de Jordaan bij zijn bezoek aan Jordanië

Paus roept op tot vrede in Syrië tijdens reis in Midden-Oosten

Paus Franciscus heeft gisteren aan de oever van de Jordaan een dringende oproep gedaan voor vrede in Syrië. Hij riep op tot gebed voor de slachtoffers van de burgeroorlog. De paus is in Jordanië voor een driedaagse reis door het Midden-Oosten.

"Moge het geweld ophouden en het humanitaire recht gerespecteerd worden, zodat de noodlijdende bevolking hulp gegarandeerd wordt", zei de paus nabij de plek waar de doop van Jezus wordt gemarkeerd. "Wie verkoopt en produceert de wapens, waarmee onschuldigen gedood worden?", vroeg hij zich af.

Het is niet de eerste keer dat paus Franciscus zich uitspreekt over Syrië. Het hoofd van de rooms-katholieke Kerk heeft al meerdere keren gepleit voor vreedzame onderhandelingen en riep de internationale gemeenschap op bij te staan.

Paus Franciscus zet vandaag zijn reis voort in Palestina. In Bethlehem gaat hij langs bij de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Dezelfde dag brengt de paus nog een bezoek aan Israël, waar strenge veiligheidsmaatregelen zijn genomen. Het programma van zondag is het gevoeligste punt van de reis vanwege de spanningen tussen Israël en Palestina.

Lees meer