Het Capitool in Washington, de thuishaven van het Amerikaans Congres.
EPA Het Capitool in Washington, de thuishaven van het Amerikaans Congres.

Democraten blokkeren steunpakket van 1 biljoen dollar: “Te weinig steun voor medische sector”

De Democraten in de Amerikaanse Senaat hebben een pakket aan steunmaatregelen tegen de economische klap van het nieuwe coronavirus tegengehouden. Het steunpakket, dat goed is voor 1 biljoen dollar, moet bedrijven in de VS die door het coronavirus in de problemen zijn gekomen en werklozen helpen.

De Democraten drongen aan op meer financiële hulp voor medisch personeel en ziekenhuizen, en zeiden dat het Republikeinse voorstel te veel gericht is op het helpen van bedrijven die getroffen zijn door de ziekte-uitbraak. Omdat ze weigeren het plan in deze vorm te steunen, gaan de Democraten en de Republikeinen weer rond de tafel om tot een voor beide partijen acceptabel steunpakket te komen.

Als er niet voor 09.45 uur (lokale tijd) een akkoord wordt bereikt, dan wordt het oude plan opnieuw in stemming gebracht. Dat zei een van de leiders van de Republikeinen, Mitch McConnell, zondag.

In de Verenigde Staten zijn minstens 400 mensen overleden aan de gevolgen van het longvirus, meer dan 33.000 inwoners zijn besmet. Ongeveer een derde van de bevolking moet thuisblijven vanwege de ziekte-uitbraak en veel bedrijven zijn getroffen door de maatregelen die zijn genomen om verdere verspreiding tegen te gaan.

In New York City blijft het aantal coronavirusinfecties ondertussen sterk stijgen. “We staan op de grens van 10.000 gevallen”, meldt burgemeester Bill de Blasio. Ongeveer een derde van alle coronagevallen in de VS zijn vastgesteld in New York, de grootste stad van het land met iets minder dan negen miljoen inwoners.

Lees ook:

Hoe de corona-bekentenis van Tom Hanks de VS wakker schudde (+)

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jan verbrugge

    Velen die niet snappen dat als je bedrijven in deze tijden niet helpt dat sommige van die bedrijven er niet meer zullen zijn na het virus, wat betekent mensen die geen job meer hebben en het dus enkel bergaf gaat met de economie daardoor wat dan weer slechter is voor iedereen. Denk even na voor je orange man bad blablabla commentaar geeft.

  • FRIEDA VAN KEYMEULEN

    In het verleden heeft Trump herhaaldelijk de bedrijven massaal gesteund terwijl de bevolking slechts peanuts kreeg. Wat doen de bedrijven met al die financiële steun als de bevolking geen medische hulp kan betalen en ten gevolge daarvan niet kan komen werken? Ze kunnen alleen deze steun in hun zak steken.

Lees meer