Het Trump hotel in Washington, DC.
AFP Het Trump hotel in Washington, DC.

Democraten kloppen aan bij Deutsche Bank voor informatie over financiën van Trump

Een aantal financiële instellingen zijn gesommeerd om informatie te overhandigen over de financiën van president Donald Trump. Een van de instellingen is de Deutsche Bank, zo maakten de Democratische leiders van de twee commissies van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden bekend.

De aanvraag is afkomstig van de inlichtingencommissie van het Congres, zegt voorzitter Adam Schiff, en van de commissie Financiën. Men wil weten of er transacties waren tussen Trump en Deutsche Bank, met een eventuele link naar Rusland.

“Het mogelijke gebruik van het Amerikaanse financiële stelsel voor ongeoorloofde doeleinden is een zeer ernstige zorg’’, verklaarde voorzitter Maxine Waters van het comité voor financiële diensten de stap. Adam Schiff van de inlichtingencommissie sprak van een ‘vriendelijke sommatie aan Deutsche Bank’.

De twee commissies zijn al langer in gesprek met Deutsche Bank over Trumps zakelijke banden. Sinds de Democraten de controle hebben overgenomen in het Huis van Afgevaardigden zijn ze via de commissies onderzoeken gestart naar het financiële verleden van Trump.

Grote geldschieter

Deutsche Bank heeft de Trump Organization honderden miljoenen dollars geleend voor vastgoedprojecten en is een van de weinige grote geldschieters die grote sommen krediet aan Trump heeft gegeven na een reeks faillissementen bij zijn hotel- en casinobedrijven in de jaren negentig.

De grootste bank van Duitsland is bereid om mee te werken. “We voeren een productieve dialoog met de commissies. De bank wil informatie verschaffen als deel van haar wettelijke verplichtingen”, zegt een woordvoerster.

Volgens The New York Times zijn ook de banken Citigroup, JPMorgan Chase en Bank of America verzocht informatie te delen. Bij de Amerikaanse banken wilde men niet reageren.

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Sebastian Peeters

    Nu het Rusland onderzoek op een sisser is afgelopen voor de democraten, zoeken ze maar naar andere verdachtmakingen.

  • Sylke Buysse

    Het zijn echt wel HEE:L slechte verliezers, die Amerikaandse "democraten"....

Lees meer