Het luidruchtige gezelschap zette vorige woensdag ruim drie uur lang het Ryanair-toestel op stelten.
REUTERS Het luidruchtige gezelschap zette vorige woensdag ruim drie uur lang het Ryanair-toestel op stelten.

Dertig dronken feestvierders maken van vlucht naar Ibiza ware nachtmerrie: “Drie uur lang geroep, getier en beledigingen”

Meer dan dertig dronkaards op dezelfde Ryanair-vlucht naar Ibiza? Daar moet wel heibel van komen. Het luidruchtige gezelschap zette vorige woensdag ruim drie uur lang het toestel op stelten. Voor de overige passagiers werd de tocht vanuit de Schotse hoofdstad Edinburgh een ware nachtmerrie.

De maten hadden een wild vrijgezellenfeestje op de agenda staan. Maar waarom de ‘pret’ nog uitstellen, moeten ze gedacht hebben. “Terwijl we aan het boarden waren, begon de miserie al”, aldus een aanwezige vrouw. “Ze waren aan het roepen en hadden duidelijk te veel gedronken. Toen het vliegtuig aan het taxiën was, weigerden ze te gaan zitten.”

In de lucht ging de situatie van kwaad naar erger. “De meesten droegen een zwart T-shirt, met daarop een provocerende foto van de bruidegom. Eén amokmaker deed er nog een stevige schep bovenop, hij kwam homofoob uit de hoek en bleef het cabinepersoneel beledigen. De kinderen hadden allemaal schrik, één jongetje zat in elkaar gedoken en durfde zelfs niet naar het toilet.”

Drank over passagiers gemorst
De onrustzaaier begon daarna ook hard tegen de wanden van het vliegtuig te bonzen. “Hij riep dat hij eruit wilde. In de wereld van vandaag ontstaat er dan natuurlijk snel paniek. Maar niemand durfde ingrijpen, uit schrik om de situatie nog erger te maken.”

De hele vlucht lang bleef het onrustig. Een van de gasten morste bijvoorbeeld nog drank over andere passagiers, een andere probeerde op de schoot van een vrouw te gaan zitten. “Ik ben niet zo snel onder de indruk, maar na drie uur getier en geschreeuw ben je mentaal gebroken. De stewardessen hebben heel wat moeten incasseren, alle respect voor hen.”

Jongen in tranen
Volgens ‘The Mirror’ was een negenjarige jongen in tranen uitgebarsten. “Hij was doodsbang, wat zouden die brede kerels immers nog allemaal van zin zijn?”, vertelt zijn moeder “Niemand zou zoiets mogen meemaken, en al zeker kinderen niet. Een ouder koppel zat zelfs te beven. Ze hielden totaal geen rekening met andere reizigers. Ik heb me nooit eerder zo geïntimideerd gevoeld.”

Bij de landing stond de politie hen op te wachten. “Het zwaarste geval stapte meteen af, maar liep zo recht in de handen van agenten. Helaas zag ik hem even later toch weer aan de bagageband staan bij zijn maten.”

“Wat een nachtmerrie”
Ook twee andere passagiers lieten van zich horen, via Twitter dan. “We zaten op de vlucht van Edinburgh naar Ibiza. Wat een nachtmerrie”, klonk het daar. “Meer dan dertig kerels die een vrijgezellenfeest wilden houden. Nog voor het vertrek liep de situatie uit de hand. Ze weigerden te gaan zitten en vloekten erop los. Ergens halverwege werd het toppunt bereikt, het personeel had het echt niet meer onder controle.”

“Proficiat aan de bemanning voor de manier waarop ze met deze dertig idioten omgingen”, besluit Viki Mendelssohn. “Onbegrijpelijk dat ze die grootste onnozelaar zo maar laten lopen, ze hadden hem meteen op een vliegtuig naar huis moeten zetten. Hij vormde een gevaar én beledigde jullie personeel.”

29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • peter colson

    Toen ik de titel las dacht ik meteen dat het Britten zouden zijn. Wat blijkt? Mijn vermoeden is correct. Aan boord gaan in beschonken toestand? Bij mijn weten mogen de maatschappijen die personen weigeren vanwege de veiligheid. Krijg maar eens zo'n zatte kloot in de cockpit.

  • chantal bruyneel

    Tja.....ryan air......zou ik nooit ofte nimmer mee vliegen......want laat ons eerlijk zijn,ze lappen vanalles en nog wat aan hun laars.Bij een deftige maatschappij zou het vliegtuig aan de grond blijven.....tot de amokmakers eraf zijn.....

Lees meer