5
Facebook/Deepspot

Diepste zwembad ter wereld opent binnenkort in Polen: duiken tot 45 meter diep

In de Poolse stad Mszczonów, ongeveer 18 kilometer van Warschau, wordt momenteel een zwembad gebouwd dat 45 meter diep is. ‘Deepspot’ zal het diepste binnenzwembad in de wereld worden. Althans voor even, want volgend jaar opent een nog dieper zwembad in het Verenigd Koninkrijk.

‘Deepspot’, dat zo diep is als een appartementsgebouw met vijftien verdiepingen, zal voorzien zijn van een speciaal ontworpen filtersysteem dat het water in het zwembad kristalhelder zal houden. Het water zal iets warmer zijn dan gebruikelijk is in een normaal zwembad. Hierdoor hoeven freedivers geen wetsuit aan te doen.

Tunnels

Het zwembad zal heel het jaar zeven dagen per week open zijn. En de echte gepassioneerde duikers kunnen zelfs ’s nachts gaan oefenen in het zwembad, omdat het 24 uur op 24 uur open zal zijn. Diegenen die liever droog blijven, kunnen in onderwatertunnels naar de duikers kijken. Er zullen ook een hotel, conferentie- en trainingszalen zijn die uitkijken op het zwembad.

Wereldrecord

Zodra ‘Deepspot’ in de herfst van dit jaar zal opengaan, zal het het Italiaanse zwembad ‘Y-40 Deep Joy’ met een diepte van 42,15 meter van de troon stoten. Maar niet voor lang: het zwembad ‘The Blue Abyss’ in het Verenigd Koningrijk zal 50 meter diep zijn en opent in 2020 de deuren.

5
Facebook/Deepspot
5
Facebook/Deepspot
5
Facebook/Deepspot
5
Facebook/Deepspot

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Eida Lam

    Ik zou er doodgraag eens willen gaan zwemmen. Nemo is 33 is 33 meter diep, het zit in de naam ... Natacha :)

  • Bart Boenen

    Daar gaan ze er op vooruit... met ons geld... Onze Oceade opent binnenkort de deuren in een buurland van Polen. Dank u EU.

Lees meer