Baasje Andrea Martinez.
Local12 Baasje Andrea Martinez.

Dierenarts geeft verkeerde hond spuitje: “Ik kan alleen maar huilen”

In de Amerikaanse staat Utah is een dierenarts in opspraak geraakt nadat hij per ongeluk de verkeerde hond heeft laten inslapen. De familie van de onfortuinlijke viervoeter is de wanhoop nabij. “Ziggy was ons schatje, het beste vriendje van mijn dochter. Ik kan alleen maar huilen.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Toen de kerngezonde teckelpuppy Ziggy opeens ademhalingsproblemen begon te krijgen en moeite had zijn voedsel binnen te houden, aarzelde baasje Andrea Martinez geen moment. “We maakten ons ernstig zorgen om Ziggy en zijn dus meteen naar de dierenarts gegaan”, vertelt ze tegen lokale media. In een dierenartsenpraktijk in Davis County kreeg de familie te horen dat Ziggy een dure operatie nodig zou hebben om een ​​blokkade in zijn maag en darmen vrij te maken. Martinez ging zonder aarzelen akkoord. “Geld was voor ons geen enkel probleem. Ziggy hoorde bij ons.”

Pijnlijke fout

De familie liet de zieke viervoeter achter in de praktijk en kreeg te horen dat ze later die nacht, na de operatie, een telefoontje zou krijgen over de afloop. Dat telefoontje kwam inderdaad, maar met vreselijk nieuws: Ziggy had het niet gehaald. Martinez geloofde haar oren niet en vroeg hoe het zo mis had kunnen gaan. Nadat ze in de wacht was gezet, kreeg ze te horen dat de dierenarts een pijnlijke fout had gemaakt.

Volgens Martinez, die ook op Facebook verdrietig haar relaas doet, had de arts de verkeerde persoon gebeld toen duidelijk was geworden dat de kosten van een operatie bij een andere hond hoger zouden uitvallen. De vrouw met wie de arts sprak, een baasje van een andere hond die heel toevallig ook Ziggy heette, gaf toestemming voor een dodelijk spuitje, niet wetende dat de hond in kwestie niet van haar was.

Ze hebben een vreemde over het lot van mijn hondje laten beslissen

Andrea Martinez

“Ze hebben een vreemde over het lot van mijn hondje laten beslissen”, schrijft een diepbedroefde Martinez. “Ik voel me zo ziek en kan niet stoppen met huilen.” Volgens de vrouw is de dierenarts diep door het stof gegaan en heeft hij zijn verontschuldigingen aangeboden voor de onomkeerbare fout.

Compensatie

De ontroostbare familie heeft ter compensatie een urn en een kerstornament van Ziggy’s pootafdruk gekregen. De kosten voor de operatie en het spuitje zijn kwijtgescholden. “Ik wou dat wij de beslissing hadden kunnen nemen”, besluit Martinez. “Ik wou dat we alles hadden kunnen doen om hem te redden. Ik zal hem voor altijd missen, al weet ik nu dat hij in ieder geval geen pijn meer heeft.”

De familie wil de kwestie laten rusten en onderneemt verder geen juridische stappen tegen de dierenarts. De praktijk wilde in de media niet reageren op de blunder.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wilfried Vanden Berg

    Die zou er bij mij niet goed vanaf komen . Die zou na de grote schadevergoeding zijn praktijk kunnen sluiten. Ok, met het geld komt de vriendschap en de liefde van die hond niet terug. Maar het zou dan wel een les zijn voor de rest van zijn leven.

  • Lydia Appelmans

    Dat andere baasje had bij de euthanasie moeten zijn, dat mag wél. En dan had ze gezien dat het haar hond niet was. Je laat je beste vriend niet alléén sterven!

Lees meer