Paus Franciscus.
AFP Paus Franciscus.

Dierenliefhebbers stellen humanitair gebaar paus niet op prijs

Je zult maar plaatsvervanger van God op aarde zijn -en dus onfeilbaar- en een heerlijk humanitair gebaar stellen. Komt er toch kritiek zeker, en wel van dierenliefhebbers. 

Paus Franciscus had een 2.000-tal daklozen en vluchtelingen uitgenodigd om vandaag in Rome een circusvoorstelling bij te wonen. Daardoor zitten beide groepen toch eventjes onder tentendak, maar de organisatie PETA, People for the Ethical Treatment of Animals, schouderde gisteren het geweer. "Het is mensen niet toegelaten dieren te gebruiken voor menselijke ontspanning", luidde hun elfde gebod.

Gelukkig heeft de paus niet zelf in de geldbuidel moeten tasten om de daklozen en vluchtelingen een circusvoorstelling te laten bijwonen. Het gulle gebaar kwam van Circo Medrano, dat de paus en entourage 2.100 gratis tickets had aangeboden.
Volgens PETA moet de barmhartigheid van de Heilige Stoel niet alleen de sukkelaars omvatten, maar ook de wilde dieren. 

Pijnlijk voor de paus, die in 2015 nog door de dierenvrienden werd uitgeroepen tot "persoon van het jaar".

13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Uyttebroeck

    En zo zal er wel altijd iemand tegen iets zijn .Probeer eerst eens de zon voor iedereen te laten schijnen .Niet alleen voor u zelf.

  • raf janssens

    Vladimir De Leeuw ;wat een gezever alweer .er worden ook kinderen dood gereden dus maar de straten afschaffen.er verongelukken ook kinderen in huis dus schaf de huizen af.van pedofielen en andere anders denkenden (kinderhuwelijken in verwegistan)zwijgen we maar.alles start met opvoeden en waarden mee geven .maar daar word niet aan gewerkt .een school moet uw kind niet opvoeden een school moet kennis over dragen .ouders die moeten hun kinderen opvoeden maar dat word vergeten

Lees meer