Michel en Roos uit Balen bleven verweesd achter. Ze moesten hun vakantie vervroegd stopzetten.
HLN Michel en Roos uit Balen bleven verweesd achter. Ze moesten hun vakantie vervroegd stopzetten.

Dieven stelen mobilhome van Belgische toeristen in Italië: “Alles zat er nog in”

Een koppel uit Balen is op vakantie in Italië slachtoffer geworden van een pijnlijke diefstal. Terwijl ze nabij Napels op een terrasje zaten, werd hun mobilhome gestolen. “Alles zat er nog in”, klinkt het. Via een oproep op sociale media hopen ze de mobilhome terug te vinden. “Die is heel herkenbaar, door grote stickers van Club Brugge.”

De Belgen werden zondag rond 15 uur bestolen in Pozzuoli, een havenstad in de baai van Napels. Hun voertuig stond op een parking in de Via Terracciano. “Ze namen de rolstoel voor mama eruit, sloten de mobilhome af en gingen een uurtje wandelen en iets drinken”, zegt dochter Naomi. “Toen ze terugkwamen, was de mobilhome met al hun spullen erin verdwenen. Er lag geen glas of niets.”

De slachtoffers, haar mama en pluspapa uit Balen, bleven verweesd achter. “Ze hebben een vriend opgebeld die ze daar kennen”, vervolgt Naomi. “Die is met hen naar de politie gereden.” Het voertuig is geseind, maar blijft voorlopig spoorloos.

Gelukkig konden Michel en Roos op de verzekering rekenen voor een terugvlucht naar België en een taxi naar huis. Normaal zou het koppel nog tot 14 september op vakantie geweest zijn. Door de diefstal keerden ze gisteren al terug, nadat ze eerst nog twee dagen in een hotel verbleven.

Club Brugge

In een Facebookpost roept Naomi iedereen die iets gezien heeft op om haar te contacteren. “De mobilhome is zeer herkenbaar, met grote stickers van Club Brugge.” Het gaat om een Fiat Ducato McLouis Sovereign. Nieuw is die verkrijgbaar vanaf minstens 40.000 euro.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Los van deze diefstal: op enkele tientallen kilometers van Pozzuoli, in Caianello, werd eind vorige week een man die in België woont tegengehouden met een gestolen voertuig. De man, met de Marokkaanse nationaliteit, werd volgens lokale kranten geïnterpelleerd aan een hotel waar hij de nacht doorbracht.

Hij beweerde dat hij op zijn terugweg naar België “een geweldige zaak” had gedaan door in Napels tegen een spotprijs een commercieel voertuig op de kop te tikken. Na ondervraging werd hij vrijgelaten, maar beschuldigd van “het in ontvangst nemen van gestolen goederen”. Zijn voertuig werd in beslag genomen. Het onderzoek loopt nog.

77 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Don Tessers

    Aanbeveling voor iedereen die met auto of mobielhome op reis gaat. Koop op internet een extra tracker die je met app. op je mobiel of laptop kunt installeren. Zo kan je naast het onklaar maken van de GPS door dieven alsnog je voertuig volgen en bewijs leveren waar deze zich bevindt. Deze trackers kan je op elke onzichtbare plek vastzetten.

  • Herwig Gysels

    Ik heb de foto's eens goed bekenen, hij had beter nog wat extra sloten opgezet. Die standaard slotjes stellen niks voor, rijcabine is goed afgesloten maar via de laadruimte (garage) komen ze meestal binnen. koop een tracker is ook voordeliger voor de verzekering.Ik zet zelfs een stuurklem al is het voor 5 minuten.

Lees meer