Dijsselbloem vs. Varoufakis: de rapbattle

De cabaretiers van het Nederlandse satirische VARA-programma Cojones scheren hoge toppen met een filmpje met daarin een heuse rapbattle tussen de Nederlandse financiënminister Jeroen Dijsselbloem en zijn Griekse ambtgenoot Yanis Varoufakis.

Als voorzitter van de eurogroep leest Dijsselbloem de nieuwe Griekse regering de les. In straattaal herinnert hij Varoufakis aan de afspraken die zijn gemaakt rond het terugbetalen van de Europese steun. Die is niet onder de indruk, ook niet wanneer Dijsselbloem de Duitse bondskanselier Angela Merkel erbij haalt. 

Dat kan ik ook, zie je Varoufakis denken. Als apotheose haalt hij samen met Russisch president Vladimir Poetin de dreigementen van Europa onderuit.

Het filmpje kreeg Griekse en Engelse ondertitels en haalde al het Griekse journaal. De Grieken kunnen de humor wel waarderen, zo bleek gisteren.

'Fuck You Papandreou'
Vier jaar geleden stonden de Griekse media nog op hun achterste poten toen de Nederlandse satirische tv-rubriek Lucky TV een humoristisch filmpje lanceerde waarin de 80's-hit 'Rock Me Amadeus' een aangepaste tekst kreeg. Toenmalig Grieks premier Giorgos Papandreou werd te kijk gezet als 'Fuck You Papandreou'. De Griekse ambassadeur in Nederland vond het clipje een grove belediging en eiste toen excuses van de makers.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer