De Disney Store in New York tijdens protesten tegen racistisch politiegeweld.
AFP De Disney Store in New York tijdens protesten tegen racistisch politiegeweld.

Disney doneert miljoenen aan organisaties voor sociale gelijkheid

Walt Disney heeft woensdag beloofd in totaal 5 miljoen dollar, dat is zo’n 44 miljoen euro, te doneren aan non-profitorganisaties die zich inzetten voor sociale gelijkheid. De eerste donatie van 2 miljoen dollar, of 1.760.000 euro, ging naar de NAACP, een van de oudste burgerrechtenbewegingen in de Verenigde Staten. Het initiatief komt er nadat de zwarte Amerikaan George Floyd gedood werd door een politie-agent en de vele protesten tegen racisme in Amerika.

“De moord op George Floyd heeft Amerika gedwongen om opnieuw de confrontatie aan te gaan met de lange geschiedenis van onrecht waaronder zwarten in Amerika hebben geleden. Het is zeer belangrijk dat we samen sterk staan, onze stem laten horen en alles in onze macht doen om ervoor te zorgen dat racisme en geweld nooit getolereerd worden”, aldus Disney-CEO Bob Chapek.

Disney liet weten al een paar jaar achter de schermen samen te werken met bepaalde groepen en organisaties om minderheden in de VS te helpen. Zo doneerde het mediabedrijf eerder al eens 2,5 miljoen dollar of 2.250.000 euro aan het United Negro College Fund, dat onder meer studiebeurzen uitdeelt aan zwarte Amerikaanse jongeren.

Lees ook:

Black Lives Matter: wat je als wit persoon moet weten en begrijpen om een bondgenoot te zijn

Reconstructie: zo kwam George Floyd in 8 minuten en 46 seconden om het leven

Greet De Keyser vanuit de VS, waar geweld met nog meer geweld wordt beantwoord: “Op momenten als deze verwachten de Amerikanen steun van hun president” (+)

Lees meer