2
videostill

Dit gebeurt er wanneer je 'geheime' toegangsweg tot beruchte Area 51 uitprobeert

Wanneer twee mannen met hun moto op een onverharde weg rijden in de Amerikaanse staat Nevada, stoten ze naar eigen zeggen op een geheime toegang tot de mysterieuze legerbasis Area 51. Wat dat betekent, wordt vrij snel duidelijk. Hun avontuurlijke tocht eindigt abrupt.

Area 51 is beroemd en berucht. Wat gebeurt er echt? Het geheime project van het Amerikaans leger spreekt tot de verbeelding. De site wordt vaak geassocieerd met Ufo's en complottheorieën.

Het bijzonder goed afgeschermde terrein in de woestijn wordt gebruikt om allerlei testen uit te voeren met geavanceerd militair materieel. Pottenkijkers zijn dan ook niet gewenst.

2
videostill

Dat ondervinden deze Amerikanen al snel aan den lijve. Vader en zoon McCullough denken een geheime toegang te hebben gevonden. Ze passeren een bord waarop staat dat er 'dodelijk geweld' tegen indringers kan worden gebruikt. Plots duikt er een wit voertuig op. Twee gewapende mannen in camouflagekledij stappen uit en houden Joe en Garreth onder schot. Dodelijk geweld wordt er gelukkig niet gebruikt maar de boodschap is duidelijk: "Oprotten!"

De motorrijders maakten rechtsomkeer en bekomen nog steeds van hun avontuur. Twee dagen geleden postten ze de video op hun YouTube-kanaal. Volgens hen bestaat de kans dat ze hun filmpje zullen moeten verwijderen onder druk van de autoriteiten.

Lees meer