Het ongeval op de N210 bij Lekkerkerk.
MediaTV Het ongeval op de N210 bij Lekkerkerk.

Dodelijk ongeval op terugweg van doopsel was mogelijk het gevolg van verkeersruzie

Bij een zwaar ongeval op de N210 bij Lekkerkerk in de Nederlandse provincie Zuid-Holland zijn gistermiddag twee doden gevallen. Vier broers en de vriendin van een van hen waren op de terugweg van een doopsel toen ze op de snelweg mogelijk verwikkeld raakten in een verkeersruzie. De tol bleek enorm zwaar: een van de broers en de vrouw lieten het leven, een andere broer ligt in een coma.

Een van de broers overleed ter plaatse, de vrouw stierf gisteravond in een ziekenhuis. Beide dodelijke slachtoffers zijn 29 jaar oud.  Alle inzittenden van de verongelukte blauwe auto komen uit Lekkerkerk. Twee broers zitten bij de vrijwillige brandweer in het dorp. Een van die broers ligt nog in coma.

Bij het ongeval waren twee personenauto's en een bestelwagen betrokken.  Een politiewoordvoerder zegt ‘alle scenario's open te houden’ in het onderzoek, maar vermoedelijk is het ongeval het gevolg van een verkeersruzie. De politie doet op Facebook een oproep naar getuigen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Volgens burgemeester Roel Cazemier van de gemeente Krimpenerwaard waren de slachtoffers op de terugweg van een doop. Inwoners van Lekkerkerk verklaarden tegenover deze krant vandaag dat het om de doop van een kind van een zus van de getroffen broers ging. 

De politie heeft na het ongeval de bestuurder van de andere personenauto aangehouden. Het gaat om een 28-jarige inwoner van Krimpen aan den IJssel. Hij raakte niet gewond en zit, aldus een politiewoordvoerder vanmiddag, nog vast. Bij hem is bloed afgenomen om te kijken of hij onder invloed was. De  uitslag van de bloedtest komt volgens dezelfde politiewoordvoerder niet voor Kerstmis binnen. 

Collega’s geschokt

“Dit hakt er behoorlijk in. Dit moeten we niet vaker meemaken,” reageert ploegchef Robert Batenburg namens de vrijwillige brandweer in Lekkerkerk. Hij en zijn team zijn flink aangeslagen door het ongeluk. “Het gaat niet goed met ons, natuurlijk”, zegt Batenburg. “Maar we hebben ontzettend veel steun aan elkaar. We hebben lang bij elkaar gezeten en uit het hele land krijgen we steun van andere korpsen. Dat doet ons deugd.”

Een woordvoerder van brandweer Hollands Midden zegt niet te weten hoe het precies gaat met de brandweerman die in coma wordt gehouden. “Meer weten wij ook nog niet. Doorgaans wordt iemand in coma gehouden om herstel te bevorderen. We zullen af moeten wachten.”

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • leen hanssens

    Mijn condoleances. Sterkte aan de familie, vrienden en kennissen .

  • Elisa deJong

    Verschrikkelijk.... Dubbel erg, als idd verkeersruzie..., beter maar proberen te negeren en schouders ophalen als iemand ruzie zoekt. Levensgevaarlijk.. Heeel veel liefde en kracht wens ik de rouwenden.

Lees meer