Dodelijke bungeesprong Spanje: "We wisten niet dat het hier werd gedaan"

Een zeventienjarig Nederlands meisje is gisteren omgekomen bij een bungeesprongongeluk. Ze sprong van een brug bij de Spaanse plaats Cabezón de la Sal en maakte een val van ongeveer 40 meter. Ze kwam in de droge bedding van de rivier Ceceja terecht. Het is nog niet duidelijk wat er is misgegaan.

Dat mensen bungeejumpen van de brug, was helemaal niet bekend bij de plaatselijke autoriteiten. "We wisten niet dat het hier wordt gedaan, omdat het buitengewoon risicovol is", zei de politiechef vandaag tegen de lokale krant El Diario Montañes.

De burgemeester zei dat ze er ook niet van wist, "maar blijkbaar werd het af en toe wel gedaan".

Het ongeluk gebeurde in het noorden van Spanje, ongeveer 40 kilometer van de stad Santander. Het meisje verbleef op een camping in de omgeving. Met een groep mensen ging ze naar de brug voor de bungeejump.

In juli van dit jaar was er elders in Spanje ook al een dodelijk ongeluk tijdens een bungeesprong. In de stad Granada, in het zuidoosten van het land, kwam een 23-jarige Britse vrouw kwam bij haar sprong met het hoofd tegen de zijkant van een brug. Hulpdiensten konden haar niet meer redden.

Lees meer