4 Palestijnse gezinnen ontvluchten het kamp door de rellen.
REUTERS Palestijnse gezinnen ontvluchten het kamp door de rellen.

Doden bij rellen in groot Palestijns vluchtelingenkamp in Libanon

Bij rellen in een Palestijns vluchtelingenkamp in Libanon zijn drie mensen gedood en twintig anderen gewond geraakt. Het staatspersbureau NNA meldde dat gisterennacht in het kamp Ain-al-Hilweh bij de zuidelijke stad Sidon gevechten waren uitgebroken tussen de soennitische extremistische groep Jund al-Sham en de Palestijnse Fatah-beweging.

Ain al-Hilweh is met ongeveer 70.000 bewoners het grootste Palestijnse vluchtelingenkamp in Libanon. Het is er vaker onrustig.

Na het Caïro-akkoord tussen Libanon en de toenmalige Palestijnse leider Yasser Arafat zijn de Palestijnen sinds 1969 zelf verantwoordelijk voor de veiligheid in twaalf vluchtelingenkampen in Libanon. Het Libanese leger betreedt de kampen niet.

4
REUTERS
4
REUTERS
4 Een Libanese soldaat aan de ingang van het kamp terwijl in de achtergrond leden van de Palestijnse Fatah-beweging schieten op leden van de soennitische extremistische groep Jund al-Sham.
REUTERS Een Libanese soldaat aan de ingang van het kamp terwijl in de achtergrond leden van de Palestijnse Fatah-beweging schieten op leden van de soennitische extremistische groep Jund al-Sham.

Lees meer