3 Over de oorzaak van de explosie bestaat nog geen duidelijkheid, maar mogelijk liggen vonken van lasapparatuur aan de basis, aldus de politie.
EPA Over de oorzaak van de explosie bestaat nog geen duidelijkheid, maar mogelijk liggen vonken van lasapparatuur aan de basis, aldus de politie.

Doden door explosie in vuurwerkfabriek in Italië

Bij twee ontploffingen in een vuurwerkfabriek en een opslagplaats op Sicilië zijn vijf mensen om het leven gekomen. Dat melden de Italiaanse nieuwsagentschappen Ansa en Adnkronos op basis van de politie. Er vielen ook drie gewonden. Aanvankelijk was er sprake van vier doden en een vermiste, maar die laatste vermiste persoon is inmiddels dood onder het puin aangetroffen.

Bij de dodelijke slachtoffers gaat het om vier werknemers, waarvan twee van een externe firma en de 71-jarige echtgenote van de eigenaar van de fabriek.  Hun zoon is een van de zwaargewonden.

Over de oorzaak van de explosies bestaat nog geen duidelijkheid, maar mogelijk liggen vonken van lasapparatuur aan de basis, aldus de politie.

Volgens La Republica zou een menselijke fout tot de ramp hebben geleid, dat zou althans blijken uit eerste bevindingen van de onderzoekers. Een extern bedrijf voerde werkzaamheden uit om de fabriek veilig te maken, tijdens het plaatsen van enkele poorten zou het lassen hebben geleid tot vonken die vervolgens vuurwerk deden afgaan.

De krant meldt dat er twintig jaar geleden ook een explosie heeft plaatsgevonden in dezelfde fabriek. Dat leidde toen niet tot dodelijke slachtoffers. 

3
EPA
3
EPA

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer