Reddingswerkers zoeken naar lichamen van slachtoffers van de aardverschuiving van vorige week in het dorp Santa Catarina Pinula, net buiten Guatemala-Stad.
REUTERS Reddingswerkers zoeken naar lichamen van slachtoffers van de aardverschuiving van vorige week in het dorp Santa Catarina Pinula, net buiten Guatemala-Stad.

Dodental van aardverschuiving in Guatemala opgelopen tot 220

Na de grondverschuiving in Guatemala vorige week zijn, volgens officiële cijfers, nu al 220 doden geteld, zo hebben de autoriteiten op Twitter meegedeeld. Die dodentol zal vermoedelijk verder oplopen aangezien nog zowat 150 mensen worden vermist, aldus de brandweer. Intussen duren de reddingswerken nog altijd voort.

De aardverschuiving in de wijk Cambray 2 in de rand van Guatemala-Stad kwam er na dagen van sterke regenval. Volgens de Verenigde Naties en de Internationale Commissie tegen Straffeloosheid (Cicig) in Guatemala liggen nalatigheid en corruptie mee aan de basis van het drama. Diverse media berichtten dat de wijk al jaren geleden aangeduid was als een risicozone, en ook de plaatselijke autoriteiten waren daarvan op de hoogte.

Lees meer